Een hoog kwalitatief Glutaminepoeder voor het verminderen van spierafbraak en het bevorderen van spierherstel en eiwitsynthese.
L-Glutamine is het meest voorkomende vrije aminozuur in het menselijke plasma en in de spiercellen. Het is een semi-essentieel aminozuur, wat wil zeggen dat het lichaam zelf glutamine aanmaakt (voornamelijk in spieren, lever, vetweefsel en hersenen), maar onder bepaalde omstandigheden (grote fysieke inspanningen, herstel) exogene inname van glutamine voordelig kan zijn. L-glutamine is ook aanwezig in voeding zoals vlees, gevogelte, vis, eieren, melk, peulvruchten, …
Glutamine heeft tal van functies in het lichaam; eiwitsynthese, spieropbouw, glycogeensynthese, immuunfunctie, darmbarrière functie, zuur-base evenwicht, …
Aminozuren, zoals Glutamine, zijn de bouwstenen van eiwitten en eiwitten dragen bij tot de groei en instandhouding van spiermassa. Glutamine levert o.a. stikstof aan de spieren en draagt dus bij aan het behoud van de stikstofbalans. Dit is voordelig voor het verminderen van spierafbraak, het bevorderen van spierherstel en eiwitsynthese.
Sporters en zeker duursporters of sporters die heel intensief sporten, vragen veel van hun lichaam. Het is geweten dat langdurige en heel intensieve inspanning gepaard gaat met een daling van intramusculaire en plasmaconcentraties van glutamine, wat nadelig zou zijn voor de immuunfunctie. Uit studies blijkt bijvoorbeeld dat glutaminesupplementatie de incidentie van ziekte bij duuratleten zou verminderen.
Meng 1 opgehoopte schep (5 g) met 250 ml water of voeg toe aan uw eiwitshake of sportdrank.
Zonder gluten - zonder lactose - zonder soja - zonder toegevoegde suikers of vetten
Vegan - Vegetarisch
Nutritionele waarden | Per 100 g | Per 5 g |
Energie (kcal) | 238 | 12 |
Energie (kJ) | 1010 | 51 |
L-glutamine | 100 g | 5 g |
Bevat verwaarloosbare hoeveelheden vetten, verzadigde vetzuren, koolhydraten, suikers en zout.
Spiermassa